06 Apr 2015
2015/04/06

Filtru industrial CINTROPUR, fabricat in Belgia

2015/04/06
Cintropur industrial

Confectionat dintr-un material sintetic de foarte buna calitate filtrul industrial Cintropur filtreaza mecanic apa din izvoare, foraje sau apa de ploaie si acopera o gama de debite cuprinse intre 20 si 30 m3/h. Acesta este pravazut cu o elice Cintropur, care imprima un efect de centrifuga fluxului de apa, ceea ce duce la precipitarea sedimentelor mai grele in partea de jos a filtrului, in timp ce mansonul fintrant asigura filtrarea finala la finetea aleasa. Sistemele au 2 manometre montate pe capac care semnaleaza caderea de presiune in orice moment, dar trebuie retinut aspectul ca aceste caderi de presiune sunt foarte mici, sunt aproximativ + 0,4 bari, in functie de debit.

Care sunt avantajele utilizarii unui astfel de filtru?

Pentru inceput, pierderea de presiune este foarte scazuta, au debite mari si o gama larga de filtrare. Corpul transparent ce permite vizualizarea gradului de colmatare a mansolui filtrant este de asemenea foarte util. Si de asemenea, ultimul, dar nu cel din urma, are costuri minime de intretinere.

Filtrul industrial Cintropur poate fi echipat cu mansoane cu finete de filtrare de 5, 10, 25, 50, 100 de microni, iar acest element filtrant poate fi schimbat fara probleme, si 150 si 300 de microni pentru elemntul filtrant din nylon, acesta nu trebuie inlocuit, este refolosibil dupa curatare.

Cerintele de functionare in conditii optime ale acestui filtru sunt temperatura maxima a apei sa nu depaseasca  50°, iar presiunea maxima sa nu depaseasca 15 bari.

Si in plus nu exista motive de ingrijorare pentru “rezultatul final”, si anume apa filtrata, acest filtru  nu schimba gustul sau mirosul apei, pH-ul sau conductivitatea, sau altfel spus, in general nu schimba compozitia chimica a apei.

 

Din ce este alcatuit un filtru Cintropur?

Are 5 elemente principale si anume: corp, capac, manson filtrant, garnituri si elice.

Corpul este alcatuit din styren acrylonitrit(SAN) transparent si rezistent la socuri.

Capacul este realizat din polipropilena armata cu fibra de sticla

Mansonul filtrant este din fibra sintetica

Garniturile sunt fabricate din cauciuc nitril butadina

Iar ultima, dar nu cea din urma, elicea, este realizata din polietilena.

Simplu, util si foarte practic, filtrul industrial CINTROPUR este perfect pentru uzul domestic sau industrial.