26 Mar 2015
2015/03/26

Filtru pentru dus

2015/03/26
filtru dus

Surprizele neplacute pot fi cu adevarat daunatoare si apar intotdeauna de unde te astepti cel mai putin. Se stie ca igiena personala este foarte importanta pentru fiecare individ din foarte multe motive, insa nu multi se gandesc ca pot capata multiple afectiuni involuntar. Apa menajera este potabilizata prin clor, iar acesta poate cauza nenumarate forme de infectii sau chiar cancer.  Clorul este folosit pentru distrugerea microorganismelor existente in organism, dar partea proasta este ca odata ajuns in organism acesta isi continua efectele daunatoare si ataca celulele pe care le intalneste. Studiile stiintifice au aratat ca pielea uscata, parul decolorat, uscat sau fragil, iritatii ale plamanilor sau ale ochilor, toate pot avea ca si cauza absorbtia de clor in organism prin aburii creati in timpul dusului. La un dus de aproximativ 10 minute corpul inhaleaza echivalentul a 8-10 pahare de apa de la chiuveta prin vaporii formati si prin piele.

Filtrul pentru dus contine carbon activ, KDF si CaSO3. KDF-ul este un mediu de filtrare compus dintr-un aliaj de cupru- zinc de inalta puritate. Prin intermediul acestuia se elimita clorul si  turbiditatea din apa, iar CASO3 este un mediu de filtrare mai eficient impotriva clorului decat carbunele activ.

Pentru instalarea filtrului de dus nu este necesar un instalator, procedeul este foarte simplu si la fel de simplu este si schimbatul cartusului. Cu cat procentajul de clor existent in apa este mai ridicat cu atat cartusul filtrului trebuie schimbat mai des. Durata de viata a cartusului difera de la filtru la filtru, dar cu aproximatie varianza intre 6 si 8 luni.

Utilitatea acestui filtru pentru dus este in special aceea ca elimina pana la 99% clorul din apa si astfel nu v-a mai fi inhalat in timpul dusului reducandu-se in aceasta maniera riscurile de imbolnavire de orice natura, mai usoara sau mai grava.

Daca inca nu aveti un filtru pentru dus ar trebui sa luati in calcul toate riscurile la care va expuneti si o sa ajungi singuri la concluzia ca aceste este necesar in orice locuinta.