Osmoza inversa industriala
Echipamentele industriale pentru producerea apei demineralizate prin sistemul de osmoza inversa permite utilizatorului sa beneficieze de o apa de foarte buna calitate. Printre compusii indepartati din apa sunt: sodium, calciu magneziu, arseniu, bariu, cadmiu, crom (Cr3+/Cr6+), cupru, plumb, nitrati, nitriti, radiu, seleniu, amoniu, bicarbonati, bromuri, cloruri, sulfati, tanin, zinc, aluminiu, turbiditate, miros, microorganisme etc.
Procesul de osmoza inversa se realizeaza prin trecerea apei printr-o membrana semipermeabila, cu o porozitate de 0,0001 microni, sub actiunea unei presiuni foarte mari realizate cu ajutorul unei pompe de presiune. Sistemele de osmoza inverse lucreaza la presiuni cuprinse intre 7 si 15 bari.
Sub actiunea unei presiuni mari doar moleculele de apa pura trec prin membrana, in timp ce contaminantii raman in apa ce va fi evacuata la canalizare, obtinanduse astfel o apa de o calitate cu o puritate de 99,9 %
Echipamentele de demineralizare apa sunt realizate pe un cadru metalic,(in general din inox) şi un panou frontal din material plastic pe care sunt amplasate instrumentele de masură şi control ai parametrilor.
Sistemul de osmoza inversa include pe admisie un filtru cu cartuş de 5, 10 sau 20μ si 2 indicatoare de presiune,o pompă de
inaltă presiune multietajată cu zgomot redus, modul de protecţie la presiune scazută sau lipsă apă.
Membranele osmozei sunt introduse in carcase din material compozit sau din oţel inoxidabil rezistente la inaltă presiune.
Osmoza inversa mai conţine vane şi instrumente de masură si control, inclusiv ventil de prelevare de probe apă de alimentare, indicatoare de presiune şi debit rezistente la vibraţii, vane pentru reglarea debitului de permeat şi debitului de concentrat.
Tablou de comanda cu microprocesor pentru controlul sistemului , aparataj electric pentru control pompă de inaltă presiune, comutator blocabil principal.
Controllerul sistemului de demineralizare apa afişează in permanentă conductivitatea şi temperatura apei osmozate.
In comparatie cu sistemele de demineralizare cu rasini schimbatoare de ioni , rasini cationice si anionice, care folosesc acizi sau baze pentru regenerare, sistemele cu osmoza inversa nu folosesc substante chimice in proces, in acest fel sunt evitate o serie de probleme create de transportul si depozitarea substantelor chimice si nu in ultimul rand evitarea unor accidente in manipularea acestora.
Societatea noastra asigura suport tehnic pentru alegerea si proiectarea echipamentelor de osmoza inverse pentru orice aplicatie unde este nevoie de apa demineralizata.